Lövések a G20-as csúcs biztonsági zónájában

Lövések dördültek kedden Torontóban, a G20-as országok június 26-án kezdődő csúcstalálkozója miatt lezárt zónán belül.

A kanadai rendőrség bejelentése szerint hajtóvadászatot indítottak egy fekete autó sofőrje után, mert úgy vélik, hogy köze lehetett az incidenshez.

A rendőrség közlése szerint egy szolgálaton kívüli rendőr halotta meg a lövéseket, és ezután azt látta, hogy egy fekete autó száguld el arról a helyről, ahonnan a zajok hallatszottak. A torontói rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a lövöldözésben senki nem sérült meg.

A lövéseket a levegőbe adták le

“Egyelőre nincs információnk arról, hogy az incidensnek köze lenne a csúcstalálkozóhoz.”- mondta Wendy Drummond. Közlése szerint a lövéseket a levegőbe adták le, és a rendőrök több töltényhüvelyt találtak a helyszínen.

A lövöldözés alig két háztömbnyire történt a torontói Kongresszusi Központtól, vagyis attól az épülettől, ahol június 26-án és 27-én tanácskozni fognak a G20-as országok vezetői, és amelynek körzetét már zárt övezetnek nyilvánították. A csúcstalálkozó színhelyét három méter magas kerítésfal veszi körül.

A torontói rendőrség bejelentése szerint a lövésekre felfigyelő rendőr is tagja annak a 20 ezer rendfenntartónak, akiket a G20-as csúcstalálkozó biztonsága érdekében mozgósítottak. A G20-as országok vezetőinek találkozója előtt, június 25-én egynapos csúcsot tartanak a G8-as, vagyis a legfejlettebb országok vezetői a Toronto északi részén lévő Huntsville-ban, és erre a tanácskozásra is ez a 20 ezer fős, különleges biztonsági erő vigyáz.

– Független HÍrügynökség –