Lövöldözés egy kaliforniai gyorsétteremben – 3 halott

Rálőtt mostohalánya családjára egy férfi egy kaliforniai gyorsétteremben szombaton: a lövöldözés után meghalt az asszony férje és hatéves gyereke, megsebesült a férfi mostohalánya és másik kisgyereke.

A lövöldöző maga ellen fordította fegyverét és öngyilkos lett – számolt be az esetről vasárnap az amerikai média.Az 56 éves férfi a San Bernardino-ban lévő Del Taco gyorsétteremhez biciklivel érkezett szombaton helyi idő szerint délután egy óra körül, majd odament 29 éves mostohalánya asztalához, rálőtt a nőre, annak 33 éves férjére és 5 illetve 6 éves gyerekeikre. Az asszony férje a helyszínen meghalt, a 6 éves kisfiú pedig a kórházban vesztette életét. A nő és másik, 5 éves kisfia életéért még küzdenek az orvosok, mindketten kritikus állapotban vannak. A lövöldöző maga ellen fordította fegyverét és öngyilkos lett.

Miért lőtt mostohalányára?

Azt egyelőre még nem nem tudni, hogy miért lőtt mostohalányára és annak családjára a férfi. Annyit tudni, hogy a lövöldöző felesége, aki a férfi mostohalányának anyja volt, néhány évvel ezelőtt halt meg.

A helyi rendőrség szerint a Lancasterből származó férfi már többször került összetűzésbe a törvénnyel: egyebek mellett korábban is fenyegetőzött fegyverével.