Kyokushin Európa-bajnokság – Csaknem félezer harcművész a Jégpalotában; Chuck Norris is jöhet

Kyokushin Európa-bajnokság – Csaknem félezer harcművész a Jégpalotában; Chuck Norris is jöhet
© Illusztráció: ahoranoticias.cl
Budapest – Legalább 25 ország közel félezer karatésának részvételével rendezik meg Budapesten pénteken és szombaton a kyokushin Európa-bajnokságot – jelentették be a szervezők az esemény keddi sajtótájékoztatóján, ahol elhangzott: nem kizárt Chuck Norris felbukkanása sem.


Az újpesti Jégpalotában zajló kontinensviadalon, amely az év legjelentősebb hazai rendezésű nemzetközi karateversenyének számít, nyolcvan magyar próbál szerencsét, és többüktől is dobogós helyezést várnak a honi szakemberek.

“Az U16-osok és a felnőttek mezőnyében is lehet kiugróan eredményes hazai kiós formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt, de a legjobb esélyük az U21-eseknek van, e korosztályból öten-hatan is igen magasra juthatnak” – jelentette ki Kalmár Árpád főszervező, aki szerint akár 15-20 magyar medál is összejöhet a hétvégi Eb-n, s az éremtábla “elején végezhetünk”.

Az egyik legkeményebb küzdősportos irányzat kétnapos viadalát követően vasárnap rendezik meg a nagyszabású nemzetközi küzdelmi szemináriumot, ahol fél tucat meghívott külföldi, világ- és Európa-bajnok mester ad elő, bemutatva saját eredményes technikáit. A szemináriumra különleges vendéget is várnak: jó esély van rá, hogy a meghívásnak eleget téve a szakmai továbbképzésen megjelenik a világhírű harcművészből lett filmsztár, az amerikai Chuck Norris is.

– MTI –