Bulvár, celeb

2008.05.25. 15:08

"El lehet dobni a parafadugókat"

<p>Egy ötletes találmány és rövidesen feleslegessé válik a parafadugó, amit sok esetben még dugóhúzóval is nehéz eltávolítani.</p>

A találmánnyal a kaliforniai egyetem üzleti karának egyik diákcsapata állt elő a minden évben megtartott üzleti "Nagy Bumm" nevű üzleti-terv versenyen. Az 5 centes nagyságú műanyag és fémlapocska szellemes kombinációja, ami tulajdonképpen egy különleges kupak idén első lett a versenyen. A feltalálók 15 ezer dollárt kaptak még, hogy megalapozzák üzletüket.

A győztes csapat, amúgy szabadidejében borászkodó tagja, Tim Keller szerint az új tipusú kupakkal feleslegessé válik a parafadugó a borosüvegben, mert ugyanúgy lehetővé teszi, hogy az alkohol lélegezzen a palackban, mint a dugók, ugyakkor kiválóan zár is. Vagyis a bor oxigént tud felvenni, miközben megfelelően korosodik. Van egy további különlegessége is a találmánynak: a kupakokat be lehet igazítani a bor fajtája szerint.

Keller és csapata már levédte a találmányt. A 15 ezer dollárt besöpörték, és most Palo Alto felé tekintenek. A városban tartják az Egyesült Államok nyugati parti üzleti iskoláinak versenyét, itt a helyi győzetesek mérkőznek meg, szám szerint 15 csapat, és a fődíj 25 ezer dollár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!