Helyi közélet

2014.10.28. 09:40

Nagyobb hangsúly jut az új beruházásokra

Debrecen - A harmadik negyedévben lehet a legintenzívebb a Növekedési Hitelprogram.

Debrecen - A harmadik negyedévben lehet a legintenzívebb a Növekedési Hitelprogram.

„A K&H-nál szerződött NHP hitelállomány megközelíti a 70 milliárd forintot, a folyamatban lévő hiteligénylések összege pedig további 60 milliárd forint. Így a harmadik negyedév lehet a program legintenzívebb szakasza” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

A mostani időszak lehet a legintenzívebb

A Növekedési Hitelprogram második szakaszában a K&H augusztus végéig mindegy 69 milliárd forint hitelre kötött szerződést a hazai vállalkozásokkal, ami megközelítőleg 1250 ügyletet és több mint 800 céget jelent. Piaci részesedésünk ezzel az NHP második szakaszában a legutolsó MNB adatokat alapul véve 20,5%, így az első félévben kihelyezett hitelek közel ötödét a K&H nyújtotta a kkv-knak.

– Az NHP második szakaszában lényegesen hangsúlyosabb szerepet kapnak az új beruházásokra fordítandó hitelek, amelyek több hónapos tervezést, projekt-előkészítési időt igényelnek. Ezért arra számítunk, hogy az MNB hamarosan a program folytatásáról, meghosszabbításáról is dönthet. A folyamatban lévő hiteligénylések összege jelenleg mintegy 60 milliárd forint, így a mostani, harmadik negyedév lehet a program legintenzívebb időszaka a kedvezményes hitel kihelyezése szempontjából” – tette hozzá a szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában