Helyi közélet

2013.10.10. 15:25

Időseket gondoznak,templomkertet ápolnak

Hajdúböszörmény - Az egyház munkáját segíti 40 közfoglalkoztatott.

Hajdúböszörmény - Az egyház munkáját segíti 40 közfoglalkoztatott.Együttműködési megállapodást kötött a közfoglalkoztatás keretében zajló feladatok ellátásáról Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a történelmi egyházak. A programban 40 fő közfoglalkoztatása válik lehetővé, akik 2014 február végéig dolgozhatnak a Bocskai téri Református-, a Görög Katolikus-, a Római Katolikus- és a Kálvin téri Református Egyházközösségben, valamint a Magyarországi Baptista Egyház Hajdúböszörményi Gyülekezete, Emmanus Idősek Otthonában.

Mint azt Kiss Attila polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta a programban résztvevők mindenki számára hasznos tevékenységet végeznek: többek között rendben tartják a templomok környékét, segítenek az idősek gondozásában, valamint adminisztratív feladatokat is ellátnak. Az egyházak örömmel fogadták a kezdeményezést, mert így aki eddig önkéntesként volt jelen a gyülekezetben, az most anyagi juttatást kap.

HBN-SzM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában