Küzdöttek, akartak a debreceni pólósok, de sajnos hiába

Küzdöttek, akartak a debreceni pólósok, de sajnos hiába
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Honvédtól elszenvedett vereséggel veszélybe került a DVSE felsőházi szereplése.

A középszakasz szempontjából roppant fontos találkozót vívott a DVSE pénteken kora este a Honvéd ellen a Debreceni Sportuszodában. Az alapszakasz utolsó előtti, 13. fordulóját megelőzően a cívisvárosiak a tabella negyedik helyén álltak, és meg is akarták tartani ezt a pozíciót, ugyanis a felsőházba igyekeztek.

Nem tétovázott a hazai egylet, Sergi Mora vette be a vendégek kapuját. Rögtön jött a válasz, Fejős Róbert talál be, sőt, dr. Steinmetz Barnabás távoli gólja, és dr. Kiss Gergely büntetője után már 3-1-re ment a Honvéd. A következő támadásnál Sergi Mora centerezett, és csökkentette a hátrányt, majd a második negyed elején ő egyenlített, 3-3. Újra előnybe kerülhetett volna a Debrecen, azonban a csapatkapitány Kállay Márk csúnyán fölé durrantott egy büntetőt. A másik oldalon viszont Kovács Gergő nem hibázott, bevágta az ötöst. Újra kétgólosra hízott a vendégek fórja, miután Kovács villant. Félidő előtt még Babay Árpád volt eredményes, 4-5.

Egy kis szerencsével Hoppál Gergely egalizált, azonban újabb ötméterest ítéltek meg a Honvédnak, melyet Kiss be is vágott. Fejős maradt őrizetlenül, 5-7, de jött Kállay, aki fontos pillanatban vállalkozott lövésre, és milyen jól tette. Ezután Kalanovics Balázs érezte úgy, hogy eljött az ő ideje, 6-8. A harmadik etap végén eldőlni látszott a meccs, Fazekas Tibor és Simon Roland is túl járt Lévai Márton eszén, 6-10-nél következett az utolsó játékrész.

Kettős emberelőnybe került a DVSE, Babay dühből pattintotta be a labdát, ami után Kállay szélről eresztett el egy bombát, 8-10. Gyors gólváltás után már csak öt perc volt hátra, a hajrában még Illés Sándor is betalált, ezzel eldöntve a küzdelmet, 12-9-re nyertek a fővárosiak.
A Debrecen vasárnap 17 órától a Pécs együttesét fogadja, az, hogy utolsó alapszakasz-meccsük után hol folytathatják Varga Tamás tanítványai, nagyban függ a Vasas szereplésétől is.

HBN


DEBRECEN-RACIONET HONVÉD 9-12 (2-3, 2-2, 2-5, 3-2)

Debreceni Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Vogel G., Marjay Zs.
DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 3, Smitula G., Süveges M., Sergi Mora 3, Babay Á. 2, Halek M. Csere: Müller M., Hoppál G. 1, Kuncz T., Pataki G., Fekete G., Szőke Sz. Edző: Németh Zsolt (Varga Tamás eltiltását töltötte).
HONVÉD: György D. – Fazekas T. Zs. 2, Fejős R. 2, Kiss G. 2, Kovács G. 2, Steinmetz B. 1, Simon A. Csere: Kiss B., Korbán R., Borsós E., Illés S. 1, Kalanovics B. 1, Simon R. Zs. 1. Edző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 5/0.
Gól – büntetőből: 1/0, ill. 3/3.
Kiállítás cserével: Hoppál Gergely, Pataki Gergely, ill. – .
Kipontozódott: – , ill. Simon Adrián.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés