Küzdelmes mérkőzésen vágott vissza a DEAC a Vásárhelynek

Akt.:
Küzdelmes mérkőzésen vágott vissza a DEAC a Vásárhelynek
© Fotó: Matey István
Debrecen – Visszavágott az őszi hódmezővásárhelyi hosszabbításos vereségért a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata. A tizennegyedik forduló zárómérkőzésén, kiélezett csatában, végül tizenkét pontos sikert arattak Dr. Nagy Ágoston tanítványai a nagyszerűen küzdő Vásárhelyi Kosársuli felett.

Potyogtak a kosarak a találkozó elején, mindkét együttes nagyszerűen járatta a labdát támadásban, két perc után 8-5-ös vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Ezután sebességet váltott a DEAC, s egy 9-0-s rohanásnak köszönhetően át is vették a vezetést, melynek egy vendég időkérés lett az eredménye. A negyed végére azonban újra magukra találtak vásárhelyiek, és Vas Péter ponterős játékával két egységnyire zárkóztak.

A rövid szünet után minkét edző frissítette csapatát, de egyik oldalon sem sikerült megtalálni azt az ötöst, amely tartósan eredményes tudott volna maradni. Ebben a periódusban nagyon sok hibával játszottak hajdúságiak, csak maguknak köszönhették, hogy ellenfelük rendre fel tudott zárkózni. A pontatlan passzok és a figyelmetlenségek miatt a Hódmezővásárhely a játékrész végére egyenlíteni is tudott, így 33-33-as eredménnyel mehettek a nagyszünetre a felek.

A fordulást követően állva hagyta riválisát a DEAC, Nagy Botond két hárompontosával és Patkovic Filip közelijével hamar megnyugtató előnyre tettek szert. Hiába mozgósított nagy erőket a vendégcsapat a felzárkózás érdekében, a cívisvárosiaknál mindig akadt valaki, aki hátára vette csapatát. A már megszokott lendületes játék ismét meghozta gyümölcsét, s a játékrészt tizenhárom egységgel nyerték Vas Viktorék.

Megnyugtató előnyének tudatában kissé könnyedén vették a védekezést a hazaiak, de mivel támadó oldalon megtalálták az eredményesség kulcsát, nem tudtak közelebb lopózni Dr. Elek Ákos fiai. Nagyszerűen járatták a labdát a hajdúságiak a záró felvonásban is, a palánk alatt és távolról is egyaránt eredményesek voltak. Bár a találkozó egyes időszakaiban akadozott a DEAC játéka, megérdemelt sikert arattak, mellyel továbbra is ott loholnak a listavezető Salgótarján nyomában.

– debka.hu –


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Vásárhelyi Kosársuli 87–75 (22-20; 11-13; 28-15; 26-27)

DEAC: Patkovic 17, Kovács 7, Gál 4, Nagy Be. 11/9, Nagy Bo. 17/12 cserék: Takács 10, Erdei 13/9, Vas 8.

Dr. Nagy Ágoston: Az első félidőben nagyon sok biztos dobást hagytunk ki, és olyan eladott labdáink voltak, amit magunk sem értünk, így csak harminchárom pontot sikerült dobnunk. A dobóik védését elég későn sikerült megoldanunk, ráadásul tanácstalannak bizonyultunk a négy mezőnyjátékos felállásukkal szemben. Nem lett szép a vége, mivel az utolsó öt percben nagyon sok könnyű pontot kaptunk, de a lényeg a magabiztos győzelem.

hirdetés