Kutyával menne a karácsonyi vásárba? Ennek nem biztos, hogy örülni fog

Akt.:
Kutyával menne a karácsonyi vásárba? Ennek nem biztos, hogy örülni fog
© Fotó: Matey István
Debrecen – Ölben be lehet vinni az ebeket a karácsonyi vásár területére is, sőt a vakvezető-, a munka- és a rendőrkutya is bemehet – tudtuk meg dr. Ónadi Jánostól, a közterület-felügyelet piaci osztálya vezetőjétől. A kérdést egy többek nevében panaszkodó olvasónk tette fel látván a faházak oldalán a tiltó rajzokat.

Az osztályvezető elmondta, valójában ez már nem számít újdonságnak, de eddig csak javasolták a kutyásoknak, hogy az ebbel kerüljék el a vásár területét, most viszont már egyértelműen jelzik is. Erre azért van szükség, mert ott sokféle illat- és hanghatás érheti az állatokat, ami kiszámíthatatlanná teheti a viselkedésüket. A felügyelők tapasztalata szerint többen szájkosarat sem tesznek az ebekre, így azok veszélyesek lehetnek tömegben, esetleg megharaphatnak valakit vagy egy másik kutyát.

Dr. Ónadi János emlékeztetett arra is, hogy a nagyvásár területéről is ki vannak tiltva a kutyák, a munkatársaik erre figyelmeztetik a renitens tulajdonosokat, mert nem a büntetés a cél, hanem a megelőzés. Ugyanis, ha bármi történik, az nemcsak az ebtartó, hanem a rendező szervezet felelőssége is.

HBN-ÉPMár ég az első gyertya a Kossuth téren

Debrecen – Advent első gyertyájának meggyújtásával Debrecen főterén is kigyúltak az ünnepi fények.

hirdetés