Kutyatámadás Berettyóújfaluban: súlyos testi sértés miatt indult nyomozás

Kutyatámadás Berettyóújfaluban: súlyos testi sértés miatt indult nyomozás
Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított nyomozást a rendõrség a Berettyóújfaluban történt kutyatámadás ügyében.

Mint arról korábban már beszámoltunk, egy nagytestû kutya támadt egy 6 éves kisfiúra vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban. A nagytestû kutya elszakította láncát és a kerítésen átugorva támadt a saját udvarukon játszó gyerekre. A kisfiút a fején, nyakán és a karján harapdálta össze, koponyatöréssel szállították kórházba.

Dr. Lingvay Csaba berettyóújfalui rendőrkapitány tájékoztatása szerint vizsgálják, hogy az eb miért ment át, s terheli-e a gazdáját büntetőjogi felelősség. A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanújával indított eljárást. A jegyzőnél – folytatta az alezredes – eddig senki sem jelezte, hogy gondja volna a kutyával, amely az állatorvos döntése értelmében a tulajdonosnál maradhatott. Az eb meg volt kötve. Az esetről a gazdája még vasárnap értesítette a rendőrséget.

A nagytestû kutya elszakította láncát és a kerítésen átugorva támadt a szomszéd udvaron játszó 6 éves kisfiúra. Kiss Jánosné, a fiú édesanyja egy deszkadarabbal kergette el a megvadult állatot. A kutya a kisfiú fejét, nyakát és karját harapdálta. A gyerek sok vért veszített, sebeit több öltéssel varrták össze. Jelenleg Debrecenben a Kenézy Gyula Kórházban ápolják.

A CT és a radiológiai vizsgálat megállapította, hogy darabos, nyílt koponyatörése van, ami valószínûleg harapás következménye. Jelenleg antibiotikumokat kap, és ha állapota tovább javul, akkor pár nap múlva haza is mehet – mondta szerdán a Független Hírügynökségnek Szentgyörgyi János, a kórház szóvivõje.

A kisfiúnak egy foga is kitört, ruháját a szülei vágták le róla. A támadás óta félnek a környéken élõk, néhányan már biciklizni sem engedik ki gyerekeiket az utcára. A kutya viszont szerdán is lánccal a nyakában feküdt az udvaron. Ökrös Zoltán, Berettyóújfalu jegyzõje közölte: a támadás után egy állatorvos megnézte a kutyát, és nem tartja veszélyesnek. Az állatot most két hétig – otthoni zárlat mellett – megfigyelik. Úgy tudni, hogy az állat gazdája egy nyugdíjas rendõr.

Kelemen Éva a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje érdeklõdésünkre elmondta, hogy a rendõrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt rendelt el nyomozást.

-Független Hírügynökség, HBN-