Kutyatámadás Berettyóújfaluban: hazamehetett a 6 éves kisfiú a kórházból

Hazaengedték a debreceni Kenézy Gyula Kórházból azt a 6 éves kisfiút, akire vasárnap Berettyóújfaluban a saját udvarukon támadt rá a szomszéd kutyája.

Az állat a gyerek fejét és nyakát harapdálta össze. A varratokat a jövõ héten távolítják el az orvosok – tudta meg a Független Hírügynökség.

A kisfiút nyílt koponyatöréssel vitték kórházba. Sebeit összevarrták, napokig antibiotikumos kezelést kapott. A kisfiú már jobban van, ezért csütörtökön délután hazaengedték a kórházból. A fején és a nyakán lévõ sérülései miatt azonban kétnaponta kötözésre kell járnia. A varratokat csak a jövõ héten távolítják el – közölte a Független Hírügynökséggel pénteken Kiss Jánosné, a kisfiú édesanyja. Az orvosok szerint a gyereknek nem lesznek maradandó sérülései.

Mint arról korábban már beszámoltunk, A nagytestû kutya elszakította láncát és a kerítésen átugorva támadt a saját udvarukon játszó gyerekre. A kisfiút a fején, nyakán és a karján harapdálta össze, koponyatöréssel szállították kórházba. A kisfiúnak egy foga is kitört, ruháját a szülei vágták le róla. A támadás óta félnek a környéken élõk, néhányan már biciklizni sem engedik ki gyerekeiket az utcára. Ökrös Zoltán Berettyóújfalu jegyzõje korábban azt közölte, hogy a támadás után egy állatorvos megnézte a kutyát, de nem tartja veszélyesnek. Az állatot most két hétig – otthoni zárlat mellett – megfigyelik. Úgy tudni, hogy az állat gazdája egy nyugdíjas rendõr.

A rendõrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított nyomozást.

-Független Hírügynökség-

Előzmény:

Jánoska videón számol be a történtekről

Súlyos testi sértés miatt indult nyomozás

Hatéves gyerekre támadt kutya