Kutyaparadicsom lehet a Görgey utcai parkból

Akt.:
Egyelőre kerítésen kívül a tervezett kutyafuttató helyszínén
Egyelőre kerítésen kívül a tervezett kutyafuttató helyszínén - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Görgey utcán biztosít területet a város az első újkerti kutyafuttatónak.

Az elmúlt években az Újkertben tartott különböző lakossági fórumokon rendre visszatérő kérés volt az ott lakók részéről, hogy létesítsenek zárt kutyafuttatókat a lakótelepen. Most megoldódni látszik a probléma. Szilágyi László, (Fidesz-KDNP) a környék önkormányzati képviselője elmondta: az önkormányzat a Görgey utcai parkban egy használaton kívüli elgazosodott, salakos, egykori sportpályát biztosít erre a célra. A területet magas, fekete vaskerítés veszi körbe. A város ezen felül csaknem egymillió forintért elvégezteti a szükséges átalakításokat. Azért, hogy a kutyák bentről ne tudjanak kijönni, két speciális, úgynevezett zsilipes kaput szerelnek fel.

Alulra, ahol ritka a rács, a kisebb kutyák miatt plusz rácsot fognak hegeszteni. Padok és kutyapiszok gyűjtő edény is lesz. Nejlon zacskókról az ebek tulajdonosainak kell gondoskodni. A környéken lakó kutyások azt ígérték, hogy megoldják az ingyenes létesítmény üzemeltetését, nyitnak-zárnak, takarítanak – mondta a városatya.

Máshová is kellene

– Ez egy minta lesz. Amennyiben jól fog működni, az önkormányzat kész más városrészekben is hasonló kutyafuttatókat létrehozni – ígérte Szilágyi László, aki azt sem tartotta kizártnak, hogy jövőre akár kutya agility játékok is oda kerüljenek.

A Görgey utcai kutyafuttató megnyitását július közepére tervezik. Mint emlékezetes, néhány éve a város próbálkozott már hasonlóval a Tócóskertben, a Kishegyesi út és az István út sarki nagy üres telken, de a környéken lakók azt aláírás gyűjtéssel megakadályozták.

Szilágyi László ettől nem tart, mert a Görgey utcán kinézett telekhez a legközelebbi épület körülbelül száz méterre van.

Hozzátette: amennyiben mégis hangos lenne a kutyafuttató, nem zárkóznak el valamilyen hangfogó eszköz felszerelésétől.

HBN-OCs

Címkék: , ,hirdetés