Kutyameleg

A sok eső után végre itt az igazi nyár! Azonban a kánikulának nem mindenki örül. Mi emberek is védjük magunkat a tűző naptól, a kiszáradástól. Ugyanezt kell tennünk állatainkkal is.

Minden állatunknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy árnyékba húzódhasson. Zárt helyeken biztosítani kell neki a szellőzést, és ami nagyon fontos,: mindig legyen az állat előtt friss víz, ugyanis a felfokozott lihegéssel nagy mennyiségű folyadékot párologtat ki. Bundájuk, környezetük benedvesítésével (nem eláztatásával!) is segíthetjük kedvenceinket, a hőség elviselésében.

Ha mód van rá, ne utaztassuk állatainkat, és ne vigyük őket a huzamosabb ideig a tűző napra, mert hőgutát kaphatnak. Ugyanezt okozhatja, ha állatainkat a zárt autóban hagyjuk. Az autó átforrósodhat a tűző napsütésben és az állat könnyen el is pusztulhat..

Kérjük, ha környezetében, tűző napon szenvedő, kikötött állatot lát, mielőbb értesítse a tulajdonost és/vagy az Állatbarát Alapítványt. Az ilyen, nem megfelelő körülmények fenntartása esetén a tulajdonos állatkínzás bűncselekményét valósítja meg, ami akár 2-3 éves börtönbüntetést is vonhat maga után.