Kutyák marcangolták a Debrecenben sétáló férfit, és nem adták fel egykönnyen

Akt.:
Kutyák marcangolták a Debrecenben sétáló férfit, és nem adták fel egykönnyen
© Fotó: police.hu
Debrecen – Súlyos sérüléseket szenvedett az a fiatalember, akit harci ebek vettek üldözőbe.

Azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a debreceni rendőrök azt az 54 éves férfit, akinek kutyái a megalapozott gyanú szerint megtámadtak és többször megharaptak egy férfit szombat dél körül a Hosszúpályi út közelében. A 39 éves áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, kezeit, lábait marták össze az ebek.

Üldözés

A rendőrök megállapították, hogy a sértett debreceni otthonából egyedül sétálni indult a Hosszúpályi út mentén, a Kondoros patak irányába. Ekkor egy tanya felől odaszaladt három kutya, amelyek rátámadtak és többször megharapták.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A férfi menekülése közben a Kondoros csatornán is átgázolt, de az ebek oda is követték, majd egy fadarabbal próbált védekezni. A kutyák a férfit ennek ellenére folyamatosan üldözték és egészen a Hosszúpályi útig támadták. A sértett amikor odaért megállt az út közepén, hogy az arra járó autósoktól segítséget kérjen, de két kutya még ekkor is ment utána.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Egy arra járó gépkocsivezető észrevette az erősen vérző férfit, akit autójával a debreceni mentőállomásra vitt. A mentők a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett áldozatot ellátták és a Kenézy Kórház sokktalanítójába szállították. Állapotáról a kórház szóvivője azt mondta, hogy sérülései szinte az egész testére kiterjednek. Sebeit kitisztították, több műtétet hajtottak, illetve hajtanak majd rajta végre. Sérülései nyolc napon túl gyógyulóak.

Nyomoznak

A kutyák gazdája, T. Tibor ellen – szabadlábon hagyása mellett – gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytatnak a nyomozást. Információink szerint a fiatalembert harci kutyák támadták meg, melyeket azóta a bánki gyepmesteri telepre szállítottak.

Gyepmesteri telepre szállították azt a három kutyát, amelyek feltehetően egy sétáló férfire támadtak a Hosszúpályi úton | Fotó: Matey István Gyepmesteri telepre szállították azt a három kutyát, amelyek feltehetően egy sétáló férfire támadtak a Hosszúpályi úton | Fotó: Matey István ©

HBN-OCs