Kutyák ették meg az elpusztult szarvasmarhát Kismarjánál

Akt.:
Kutyák ették meg az elpusztult szarvasmarhát Kismarjánál
© Illusztráció: Pixabay
Kismarja – Nem akart fizetni az állat elszállíttatásáért, inkább otthagyta az erdő mellett.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádlott 2016-ban állattenyésztéssel, illetve állattartással foglalkozott egy Kismarja melletti tanyán. A férfi bértartást is vállalt, azonban 2016 nyarán a bértartásra átadott szarvasmarhák közül egy ismeretlen okból elpusztult.

A vádlott azért, hogy ne kelljen fizetnie az elhullott állat hatósági elszállíttatásáért, a szarvasmarhát a tanya területén lévő erdősáv mellé húzta, és temetetlenül otthagyta. Az elhullott állat testét a vádlott kutyái megették.

Az elpusztult állat teteme a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében veszélyes hulladéknak minősül.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, visszaeső vádlott ellen veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Berettyóújfalui Járásbíróságra – olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.