Kutyafuttató: illegális a legális közelében

Kutyafuttatóként használják az OMV telket
Kutyafuttatóként használják az OMV telket - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Elvileg nem lehetne bemenni a Békessy Béla utcai magánterületre, de többen használják kutyasétáltatásra.

Egyre több kutyás használja futtatóként a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkán található nagy, bekerített üres telket. A terület az osztrák OMV cégé, akik korábban például benzinkutat és üzletházat is akartak oda építeni, de a környékbeli lakók tiltakozása miatt egyikből sem lett semmi. A telekre a kutyások ott tudnak bejutni, ahol a csaknem egy évvel ezelőtti vihar során ledőlt tölgyfa megrongálta a vaskerítést. A lyukat azóta sem foltozták be.

Magánterület, közterület

– Mivel a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkon lévő telek magánterület, oda elvileg senki nem vihetné be a kutyáját – jelentette ki Szi­lágyi László, a környék önkormányzati képviselője lapunknak.

– A tavaly szeptemberben a közelben, a Görgey utcán megnyitott kutyafuttató beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jól működik. Kezdetben érkezett panasz rá az egyik szomszédos házból, de sikerült a problémákat megoldani. Egy kutyás civil szervezet tagjai nyitják-zárják, takarítják, rendben tartják a létesítményt – fogalmazott a képviselő.

Hozzátette: örülne annak ha a város más részein is sikerülne ilyeneket nyitni. Szi­lágyi László arról is beszámolt, hogy a Böszörményi út és a Békessy Béla utcák sarkán lévő telket szerették volna az osztrákoktól kutyafuttató céljára elkérni, de elutasításba ütköztek.

HBN–OCs