Kutya a beszélőn

Kutya a beszélőn
Először tréfának vélték az egyik palermói börtönben azt a faxot, amelyben az ügyészség engedélyezte a “beszélőt” az egyik őrizetes és a kutyája között.

A gazdi, aki szeptember 20-a óta raboskodik az egyik cellában, nem holmi piti bűnöző. Azzal vádolják, hogy egyike azoknak a kábítószer-keresedőknek, akik elárasztották fél Szicília diszkóit kokainnal és extasyval.

Az kutya úgy jutott be a börtönbe, hogy az ügyészség helyt adott a dealer kérelmének, aki szívhez szólóan ecsetelte, miért szeretné, ha az eb eljöhetne a beszélőre.
“Letartóztatásom óta kutyám nem eszik, már a végét járja. Csak akkor tér egy kicsit magához, amikor a családtagjaim a beszélő után elviszik neki valamelyik ruhadarabomat és azt megszagolhatja. Ám amikor rájön, hogy nem vagyok ott, nyüszíteni kezd”- írta. Havi egy találkozót kért a kutyával, de az ügyészség csak egyetlen “beszélőt” engedélyezett – így, idézőjelbe téve a szót.

Az engedélyt aláíró helyettes ügyész így indokolta a döntést a sajtónak: “A büntetés nem sújthatja indokolatlanul a családtagokat. És hát végülis azt a szegény párát sem, aki annyira ragaszkodik a gazdájához, hogy elemészti magát.”