Kútból mentettek ki egy idős nőt Hajdúböszörményben

Kútból mentettek ki egy idős nőt Hajdúböszörményben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény – Tizenhat méter mély kútba esett egy idős nő Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben.

Az eset csütörtök délután történt, a helyszínre a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Egyikük kötél segítségével ereszkedett le a sérülthöz, és sikeresen kimentette az idős hölgyet, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Ám nem ez volt az egyetlen beavatkozás, ahol a tűzoltóknak aznap segítséget kellett nyújtaniuk. Aggódó szomszédok, rokonok riasztották idős emberek lakásához a lánglovagokat, akik miután bejutottak az ablakon, vagy az ajtón keresztül, átadták a sérülteket a mentőknek.

Eltört egy körülbelül nyolcméteres fa a Balmazújváros-Nagyháti bekötő út mentén csütörtök délután. A fa a telefonvezetékre szakadt, és a közúti forgalmat veszélyeztette. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kihúzós létrán keresztül motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, ezzel a veszélyhelyzetet megszüntették.

A debreceni Határ úton egy teherautó motortere gyulladt ki tegnap délután. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi tűzoltókészülékkel és egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki, de jelentős anyagi kár keletkezett.

Nyírlugoson, a Templom utcában egy lakóépület kéményében beizzott a korom csütörtök délután. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével kitisztították a kéményt.

Debrecenben, a Böszörményi úton egy mentőautó és egy személygépkocsi ütközött össze csütörtök este. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járműveket feszültségmentesítését. A karambolban négy ember sérült meg, őket egy másik mentőautóval elszállították.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –