Kutatási eredményeiket ismertették a hallgatók

Akt.:
Kutatási eredményeiket ismertették a hallgatók
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Sporttudományi kutatásaikról számoltak be a Nyirkos István Szakkollégium tagjai csütörtökön a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás (SET) Központban. Tizenkét hallgató mutatta be, milyen eredményeket ért el a saját kutatási témájában az elmúlt hónapokban.

Az egészséges életmódot meghatározó táplálkozási tényezőkről, a magyarországi sportszerpiac ágazati elemzéséről, az e-sport fejlődéséről, illetve a rendszeres testedzés stresszre és a kognitív képességekre gyakorolt hatásairól is hallhattak előadásokat az érdeklődők. Többek között ezeket a témákat kutatják a Nyirkos István Sporttudományi Szakkollégium tagjai, akik részt vettek egy EFOP 3.6.1 pályázat keretében meghirdetett Hallgatói Tehetséggondozó Programban.

– A hallgatók bemutatták, hogy a félév során milyen kutatásokat végeztek témavezetőjükkel. Színvonalas, a nemzetközi sporttudományi irányvonalakra épülő, azokat követő, izgalmas, kreatív kutatásokról hallhattunk beszámolót. Külön öröm számomra, hogy a sporttudományhoz kapcsolódó kutatásokról beszélünk ugyan, de nagyon sok karról érkeztek hallgatók, így például a népegészségügyi, a gazdaságtudományi, vagy a természettudományi kar diákjai is végeztek kutatásokat – ismertette Balogh László, szakkollégium-vezető, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója.

A sporttudományi kutatásokra vonatkozó pályázatokat a következő félévben ismét kiírják, ezekre szeptemberben jelentkezhetnek a hallgatók.

A csütörtöki rendezvény egyben a Nyirkos István Sporttudományi Szakkollégium félévértékelő ülése is volt. Tavaly novemberben a Debreceni Egyetemen kezdte meg munkáját Kelet-Magyarország első sporttudományi szakkollégiuma, amelyet a DEAC örökös tiszteletbeli elnökéről, Nyirkos Istvánról neveztek el. Célja, hogy támogassa a hallgatók sporttudományi és ahhoz kapcsolódó egyéb társtudományterületi kutatótevékenységét, biztosítva ezzel a hazai sporttudományi szakemberek utánpótlását. A szakkollégiumnak jelenleg 25 hallgatója van.

– Debreceni Egyetem –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek