Kutatásból terméket

TOP 100 vacsora a Fráter Tanyán
TOP 100 vacsora a Fráter Tanyán - © Fotó: Matey István
Debrecen – Innovációs központtá szeretne válni a Debreceni Egyetem.

A Hajdú-Bihar gazdasági életében meghatározó szerepet játszó vállalkozók és a Debreceni Egyetem képviselői vettek részt péntek este a Napló TOP100-as klubjának szezonnyitó rendezvényén, a Fráter Tanyán.

Az est fő kérdése az volt, hogy miként lehetne a Debreceni Egyetemen felhalmozott tudást az eddigieknél is hatékonyabban a gazdaság szolgálatába állítani.

Erről dr. Nagy János, az intézmény rektorhelyettese azt mondta: az egyetemen nagyon sok szabadalom van, melyek hasznosítására cégek alakulnak. 

A meggy titka

Nagy János szerint a következő hétéves uniós fejlesztési ciklusra azt a célt tűzték ki, hogy Kelet-Közép-Európa innovációs központja itt legyen, vagyis a kutatásokból kézzel fogható, értékesíthető termékek szülessenek. Kiemelt szerepet szánnak az ellenőrzött körülmények között készült, egészséges, gyógyító élelmiszereknek, például az újfehértói fürtös meggynek.

HBN-OCs

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló hétfői számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.








hirdetés