Kupára készülnek a futsalos lányok

Kupára készülnek a futsalos lányok
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Az NB I-es bajnokságban van egy pici szünet, de csak azért, hogy a kupában is játszhassanak egy “kanyart” a hölgyek ezalatt. A mieink legutóbb karnyújtásnyira voltak a sikertől a bajnokijukon, de most itt a lehetőség arra, hogy sikerélményben legyen része a lányoknak.

A Magyar Kupa idei kiírása alapján az NB I-es és NB II-es gárdák számára kötelező a részvétel. Magyarán a második vonal 14 csapata, valamint az élvonal 9 együttese alkotja a mezőnyt. Az első kör már lement, ám a DEAC, mint NB1-es csapat csak most csatlakozik a többiekhez.

Nehéz mérkőzés vár Gyulán Sólyom Attila tréner alakulatára, hiszen a második vonal egyik élcsapata fogadja az NB I sereghajtóját.

Radics Ágnes szerint masszív csapatot alkotnak a Gyulai Amazonok, tele fiatal, fizikálisan jó állapotban lévő, gyors játékossal, akik nagy pályán is játszanak.

A versenyszabály szerint az alacsonyabb osztályú alakulatnak kedvez egy esetleges döntetlen is. A továbbjutás ugyanis a legjobb 4 kialakulásáig egy-egy meccsen dől el. Ezeken a mérkőzéseken az azonos osztályúak közül a több gólt rúgó lép tovább (döntetlen esetén 2x 5 perc hosszabbítás, majd 3-3 büntető, ha ott sem születik döntés). A különböző osztályúaknál azonban az iksz tehát a mindig hazai pályán küzdő “kisebb” csapatnak kedvez.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés