Kupadöntő Floorball 2010

Kupadöntő Floorball 2010
Felfokozott hangulat és igazi show-műsor várta azokat, akik kilátogattak a férfi floorball Magyar Kupa miskolci fináléjára, ahol a Debreceni Floorball SE csapata a Dunai Krokodilok ellen lépett pályára.

A szép számú szurkolósereg által buzdított debreceniek és a bajnok krokodilok nem estek egymásnak, mindkét csapat játékára rányomta a bélyeget a nagy tét. A szurkolók hangerejét fokozandó a 12. percben Kovács Gergely egy szépségdíjas góllal talált be először, talpra ugrasztva mintegy 100 debreceni szimpatizánst. Az első szünet előtt két perccel a fővárosiak gólvágója, Dombauer mattolta az extázisban védő Bulátkó Kornélt, így 1:1-gyel fordultak a csapatok. A szünetben egy különleges ugróbemutatónak tapsolhatott a nagyérdeműt, a csaptok pedig felkészültek a folytatásra.

A mérkőzés során először emberelőnybe kerülő debreceniek könyörtelenül kihasználták, hogy eggyel több játékosuk lehet a pályán: szép támadás végén Machlik Péter talált be. Nem tartott sokáig a piros-fehérek örömre, hiszen az ex-DFSE játékos, Duró Norbert 12 másodpercen belül kétszer is beköszönt korábbi csapatának, majd érthető módon visszafogottan fogadta a csapattársai gratulációit. Hogy mégsem a krokodilok fordulhattak előnnyel az nagyban köszönhető Machlik Péternek, aki a szünet előtt öt másodperccel 3:3-ra alakította az eredményt. A szünetben ismét egy különlegességet láthatott a közönség: szátrfloorball keretein belül ismert személyiségek – Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, Deák Bárdos Mihály ötszörös világbajnoki ezüstérmes birkózó és Zsidró Tamás mesterfodrász – csillogatták meg floorball tudásukat.

A hírességek után ismét az est főszereplői foglalták el a parkettet, s az izgalmak csak fokozódtak. A bírók – kiérdemelve ezzel a szurkolók „szeretét” – egymás után fél perccel két DFSE játékost is két percre kiállítottak. A hősiesen védekező debreceniek sokáig állták is a sarat, de végül Ressely Krisztián nagy nehezen begyűrte a fővárosiak vezető gólját. A debreceniek nem rogytak össze, s a következő emberelőnyös szituációnak Varga Gergő gyönyörű gólja vetett véget. A találkozónak ekkor még közel sem volt vége, sőt, Szabó József góljával nyolc perccel a záró sípszó előtt újra a krokodiloknak állt a zászló. Mégsem nyugodhattak meg a budapestiek, hiszen újra emberelőnybe kerültek Pazsák Csabáék. A nagyszerűen kijátszott támadás végén végül Tóth Gábor egalizált, s ekkor már alig több, mint hat perc volt hátra. A feszült, izgalmas küzdelem tovább folytatódott, s úgy tűnt már, hogy túlórázni fognak a csapatok, amikor 14 másodperccel a vége előtt a csapatkapitány Pazsák Csaba góljával ismét megszerezte a vezetést a debreceni csapat! A krokodilok egyből időt kértek, mindent egy lapra feltéve támadásra éhesen jöttek fel a pályára, de újabb kétperces emberhátrányba kerültek. A kétségbeesetten támadásba lőtt labdát a debreceni védők szerezték meg, majd pedig a fellazult védelem mögé kerülő Machlik Péter adta meg a kegyelemdöfést, beállítva ezzel a 7:5-ös debreceni sikert!

A lefújást követően egyből megkezdődött az ünneplés, hiszen a Magyar Kupa vándorserlegére 2010-ben először gravírozhatták fel a Debreceni FSE nevét! A sikerben kiemelkedő szerepe van a két szakvezetőnek, Varga Tibornak és Petri Tuominennek, akik nagyszerűen felkészítették a csapatot az idény záró mérkőzésére. Szintén kiemelendő a debreceni szimpatizánsok kitartó buzdítása, akik – mint a csapat játékosai- akkor sem adták fel, amikor az ellenfél csapata vezetett!

Magyar Kupa, döntő

Debreceni Floorball SE – Dunai Krokodilok 7:5 (1:1, 2:2, 4:2)

Miskolc, Generali Aréna, 500 néző

Vezette: Kovács Gergely, Kelemen Gábor

DFSE pontszerzői: Machlik Péter 3+1, Kovács Gergely 1+2, Varga Gergő 1+1, Tóth Gábor 1+0, Pazsák Csaba 1+0, Sashalmi Sándor 0+1

A csapat tagjai: Bulátkó Kornél, Héjja Gábor (kapusok) – Burai Péter, Tóth Gábor, Kollár Csaba, Nagy Ádám, Kovács Gergely, Dégi András, Varga Gergő, Nagy Dávid, Pazsák Csaba, Machlik Péter, Balogh János, Cseresznye Ádám, Lánczi András, Sashalmi Sándor, Vígh Gyula, Szobonya Kornél (mezőnyjátékosok)
Edzők: Varga Tibor, Petri Tuominen

Címkék: , ,