Kunhalmi Ágnes: Európában maradni

Akt.:
Kunhalmi Ágnes: Európában maradni
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kunhalmi Ágnes, az MSZP Országos Választmányának elnöke, országgyűlési képviselő Debrecenben elmondta: a közelgő európai parlamenti választás tétje, hogy Európa visszatér-e fejlődésének korábbi, a nacionalizmusra alapuló szintjére, vagy azok a demokratikus erők erősödnek meg, amelyek az integrációt akarják elmélyíteni.

Azt ígérte, hogy uniós képviselőik a földalapú támogatások növelését, a 750 eurós európai minimálbér, a 300 eurós minimális nyugdíj és a 150 eurós családi pótlék bevezetését fogják szorgalmazni.

Fotó: Molnár Péter

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, hogy az az MSZP-Párbeszéd az ÁFÁ-t 20 százalékra csökkentené. Az illegális migrációval kapcsolatban úgy fogalmazott a szocialista politikus, hogy azt csak európai összefogással lehet megoldani.

Reagált a Fidesz

A szocialistáknak nincs bátorsága kimondani, hogy ugyanazt akarják, mint Gyurcsány Ferenc, Európai Egyesült Államokat és a magyar szuverenitás felszámolását. Helyette inkább az európai integráció zavaros kifejezését szajkózzák, pedig nekik is ugyanaz a gazdájuk, mint az összes többi bevándorláspárti ellenzéki pártnak.

A szocialisták brüsszeli helytartók szeretnének lenni, nem pedig a magyar érdekek képviselői. Az MSZP semmit sem változott, továbbra is hazudnak reggel, éjjel, meg este. Nincs európai minimálbér, nincs európai családi pótlék, ezek mindenhol a tagállamok saját hatáskörébe tartoznak. A baloldal ilyen kifejezésekkel dobálózva igyekszik megtéveszteni a választókat. Korábban is ezt tették, most sincs másképpen.

Az ellenzék nem szavazta meg az áfacsökkentéseket, a földalapú támogatásokat és egyetlen olyan dolgot sem, ami könnyebbé tette a magyar családok életét.

Kunhalmi Ágnes hazudik, ráadásul továbbra sem tud helyesen írni” – reagált közleményében dr. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője.