Kultúrházak éjjelén-nappalán: háromnapos forgatag a szoboszlói kultúrapalotában

Kultúrházak éjjelén-nappalán: háromnapos forgatag a szoboszlói kultúrapalotában
© Fotó: Tibai Irma
Hajdúszoboszló – Szivárványos hétvégével múlatta az időt a szórakozni, ismeretekre szert tenni, társaságba vágyó szoboszlói lakosok apraja-nagyja február derekán.

A Nemzeti Művelődési Intézet ismét meghirdette a több mint évtizedes hagyományú Kultúrházak éjjel-nappal című országos rendezvénysorozatot, melyhez ezúttal is csatlakozott a fürdőváros közművelődési központja.

Pénteken este az intézmény művészeti csoportjainak gálaműsorával várták a zenés-táncos helyi értékek kedvelőit. Másnap, a nagyik legfinomabb fánkjai versenyre nevezhettek be a helyi nyugdíjas klubok tagjai. A legfinomabb édességek között – mi több, egy sós, cukkinis fánk ínyencség is mustrára került, s nyert is – hagyományos és különleges kategóriákban hirdetett a zsűri finomsági sorrendet.

Vasárnap eluralkodott az „itt a farsang, áll a bál” hangulat. Egyéni és csoportos kategóriában mintegy 50 jelmezes mutatta meg magát a színpadon is a közönségnek és az ítészeknek. S bizony, kiderült: a mai gyerekek már nem csak királylányok és királyfik akarnak lenni! Volt itt tűzoltólegény, katonafiú, sőt, focista, traktor, legóemberkék, szende gésalányok, katicabogarak, s persze mesefilmek hősei és hősnői szaladgáltak önfeledten-boldogan.

Fotó: Tibai Irma

A hétvégén az eseményforgatag, kulturális műsorblokkok közepette a látogatók bekukkanthattak a házban működő tárgyalkotó csoportok, illetve művészeti szakkörök tevékenységébe is.

– Tibai Irma –


Hajdúszoboszló - Pénteken a művészeté volt a pódium, szombaton a legfinomabb fánkokat keresik. Mindennap értéket adunk – ezzel a szlogennel vette kezdetét a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat a hajdúszoboszlói Kulturális Központban. Pénteken a helyi művészeti csoportok mutatkoztak be, míg...