Kultúráról, nevelésről

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Művészeti nevelés és kreatív ipar címmel rendez konferenciát a MODEM 2014. június 27-én és 28-án, pénteken és szombaton.

A tanácskozás középpontjában a „kreativitás és múzeumpedagógia”, a „múzeum és oktatás”, valamint a „kreatív ipar és képzés” kérdéskörei állnak. A konferencia egyben annak a kétéves projektnek az összegzése és lezárása, amelynek keretében kompetenciafejlesztő szakköröket indított a művészeti központ képzőművészet, fotózás és kísérleti filmezés témakörében általános és középiskolás diákok számára.

A programhoz 8 debreceni oktatási intézmény és több mint 100 gyerek csatlakozott. A foglalkozássorozatok 40 helyi és országosan elismert művész és gyakorlati szakember bevonásával valósultak meg. A képzések keretében a diákok a kreatív iparágakban nélkülözhetetlen szakmai és gyakorlati tudáshoz jutottak hozzá, fejlődött vizuális érzékük, látásmódjuk.

A projekthez kapcsolódóan 2014. június 26-án 18 órakor kiállítás nyílik a MODEM fogadóterében, ahol „tömörített formában” bemutatjuk az egyes szakkörök eredményeképp létrehozott kreatív termékeket is: fotókat, festményeket, nyomatokat, egyedi grafikákat, tanulmányrajzokat, animációs- és kísérleti filmeket.

A kiállításmegnyitóra és a konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várunk!

– MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ –