"Kulturált" szórakozás Debrecenben

"Kulturált" szórakozás Debrecenben
– Mikor van a legjobb buli a Debrecenben?
– Amelyik nap utáni reggelen több hányásfoltot tudsz összeszámolni a belvárosban… Szilágyi Szabolcs jegyzete.

Ekképpen viccelődtünk diákkorunkban. És valóban, mintha nem lenne más lehetőség, a fiatalság döntő többsége számára a bulizás egyenlő azzal, hogy “készre vágják” magukat.

Sétáljunk csak végig éjjel a Nagytemplomtól a Klinikáig: koncentrált csoportokban jönnek szembe az alkoholtól (vagy mástól) mámorban úszó fiúk-lányok. Néhány napja például sörösüveg csattant mellettem az aszfalton, a támadás oldalról jött, néhány tizenéves próbálta fitogtani vélt, vagy valós testi erejét.

A kivételnek mindig maximális tisztelet jár, de sajnos egyre gyakoribbak a fiatalok által elkövetett bűntények és egyre fiatalabbak követik el azokat.

Talán sokan emlékeznek még a néhány évvel ezelőtti sajnálatos esetre, amikor egy jogászhallgatónak az életébe került egy szórakozóhelyi konfliktus. A tettes -aki nyilvánvalóan nem volt tisztában azzal, hogy mivé fajulhat egy “ártatlan” pofozkodás- azóta sem került rendőrkézre.

Férfiasan bevallom, nem mindig érzem magam biztonságban egy-egy éjszakába nyúló munkanap után hazafelé tartva. Kolléganőimről nem is beszélve.

Nem lehet elégszer elmondani, így csak ismétlem a régi mondókát: Kerüld a konfliktust, mert csak veszítenivalód van!

Szilágyi Szabolcs
szabolcs.szilagyi@inform.hu

  • Tinédzser kocsmák
  • Az alkohol világszerte az ünneplés része  • hirdetés