Kultúrált körülmények között

A város önkormányzata az Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Tókörnyéken című pályázatával 242 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében – mondta Mester Árpád polgármester.

Az intézményben minden igényt kielégítő számítástechnikai és normál tantermeket, valamint igazgatói és a tanári szobát alakítottak ki.

Egyenlő esélyek

Gúr Nándor országgyűlési képviselő, aki jelentős támogatást nyújtott a fejlesztés létrejöttéhez és megvalósulásához, hangsúlyozta: Szendrő városa az általános iskola felújításával kultúrált körülményeket teremtett a helybeli kisiskolások számára. A projekt a szendrőin kívül a szuhogyi, a szalonnai és a rakacai iskolákba járó gyerekek élethelyzetét javítja, megteremti az integrált, egyenlő esélyeket biztosító oktatás feltételeit.

A kistérségi együttműködés keretei között lehetőséget ad a hátrányos helyzetű, roma származású és sajátos nevelési igényű gyermekek teljeskörű beiskolázására.

KT