Sport

2013.09.26. 18:52

Vasárnap ismét felbőgnek a motorok

Debrecen - Az Anita Tranzex telephelyén rendezik meg szeptember 29-én a Debreceni Drift Versenyt.

Debrecen - Az Anita Tranzex telephelyén rendezik meg szeptember 29-én a Debreceni Drift Versenyt.Tavaly is nagy tömeget vonzott a cívisváros és egész Hajdú-Bihar megye egyetlen amatőr drift versenye, és minden bizonnyal az autósportok szerelmesei idén is nagy számban kilátogatnak majd a Vámospércsi úti Anita Tranzex telephelyre. Az eseményen nemcsak a hajdúság képviselői indulnak majd, hanem a szakág kiemelkedő és tapasztalt versenyzői is, mint a 2013-as országos bajnok, Grózinger Zsolt, az országos Gymkhana-bajnok Zahuczki Zsolt, illetve Galacs Gábor 2011-es ob-harmadik.

Növelték a létszámot

A viadalon a kilátogatók 45 autót láthatnak startvonalhoz állni, köztük Szikszai Bélát is, aki Kunkli Gyula főszervező mellett tevékeny részt vállalt a verseny megszervezésében.

– Már két hét alatt betelt a nevezők száma, ami eredetileg negyven autó lett volna, ám kibővítettük 45-re a nagy érdeklődés miatt – mondta Szikszai Béla. – A munkálatokkal nagyon jól haladunk, hiszen a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség engedélyezte a versenyt, minden regisztrációs és adminisztratív munkát sikerült elvégezni, és már a biztonsági intézkedések is megtörténtek, ilyen például a mentők kihívása a versenynapra. Szeretnénk, ha idén még többen látogatnának ki erre az eseményre, hiszen már tavaly is több mint ezer ember volt kíváncsi a futamokra. A közönségnek büfével is kedveskedünk, valamint a szabadedzések és a kvalifikációk között divatbemutató is lesz. Mint a verseny egyik indulója, nem támasztok magammal szemben elvárásokat, mivel ez a hétvége főleg a sportág iránti tiszteletről szól majd. Biztos vagyok benne, hogy a kilátogatók látványos futamokat tekinthetnek meg a helyszínen.

Az esemény vasárnap reggel 8 órától veszi kezdetét a szabadedzésekkel, majd délután egytől kezdődnek a kvalifikációs futamok. A szeptember 29-i Debreceni Drift Versenyt a felnőttek 1000 forintért tekinthetik meg, míg a 10 éven aluliaknak a belépés ingyenes.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!