Járvány

2020.06.10. 18:00

Nem viszik el a derbit, a városi rivális ellen lehet bajnok a Liverpool

A városi tanács döntése értelmében nem viszik semleges helyszínre az angol labdarúgó-bajnokság liverpooli rangadóját, az Everton és az FC Liverpool összecsapását, amelyen utóbbi akár be is biztosíthatja elsőségét, harminc év után először.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts at the final whistle during the UEFA Champions league Round of 16 second leg football match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield in Liverpool, north west England on March 11, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A Premier League küzdelmei a koronavírus-járvány miatt száz nap után, jövő szerdán folytatódnak, ekkor

a második helyen álló címvédő Manchester City az Arsenalt fogadja, és ha vereséget szenved, akkor a 25 pontos előnnyel vezető Liverpool három nappal később az Everton elleni városi derbin szerezheti meg fennállása első Premier League-győzelmét.

Korábban a hatóságok azzal a tervvel álltak elő, hogy a Vörösöknek semleges helyszínen kell lejátszaniuk azokat a találkozókat, amelyek a bajnoki cím sorsáról dönthetnek.

Amennyiben a Liverpool az Everton ellen még nem lehet bajnok, akkor a következő fordulóban, az Anfield Roadon a Crystal Palace ellen teheti ezt meg, igaz, nézők nélkül.

A rendőrség eredetileg azt szerette volna, hogy a szezonból hátralevő mind a 92 találkozót semleges stadionban játsszák, ezt azonban a klubok elutasították.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában