Különleges élményekkel indul a május

A Kéknyúl is fellép
A Kéknyúl is fellép - © Fotó: Glódi Balázs
Debrecen – A május beköszöntével felpezsdülnek a debreceni éjszakák. Hétről hétre az ismert szórakozóhelyeken régi és új ismerősöket köszönthetünk a fellépők soraiban. Ezen a héten ellátogat a cívisvárosba a Kéknyúl, és a hazai elektronikus popzene úttörője, a NEO is beveszi majd a Nagyerdei Víztornyot.

2018. május 3., csütörtök

19.30 Kéknyúl – Nagyerdei Víztorony

Előjáték: Kodály Spicy Jazz

Kedves Debrecen! Romantikus zenés-táncos randira invitálnak mindenkit csütörtök este a Nagyerdei Víztoronyban, ahol fellép a Kéknyúl zenekar.

A Kéknyúl a hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó, egyedülálló színfoltja a hazai klub- és ­fesztivál-körforgásnak. A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája és Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres, óceántúli éneke határozza meg, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal.

A zenekar 2018-ban ünnepli tizedik születésnapját, ez alkalomból új stúdióalbum készül, amelyről néhány számot már a koncerteken is hallhat a közönség. Fotó: Glódi Balázs

2018. május 4.,péntek

21.00 János Huba Group koncert – Incognito Club

Újra színpadon a country-, blues-, amerikai folk- és Bob Dylan-nótákat autentikusan megszólaltató János Huba Group!

Dalok magyarul és angolul, a megszokott fergeteges, amerikai feelingben!

Bemutatkozik Balogh György (Gyureebass) basszusgitáros.

2018. május 5., szombat

20.00 NEO, Black Nail Cabaret – Nagy­erdei Víztorony

Sok év szünet után – és most már valóban – visszatér Debrecenbe a kétezres évek magyar elektropopjának legmeghatározóbb zenekara, a NEO.

Ami legjobban leírja a NEO kialakított stílusát, az új, hullámzó, sötét elektro-pop hangok egyedi keveréke, indie-pop-szerű dallamokkal. A „Control” nevű film, amelyet 2003-ban komponált és a Warner Music több európai országban jelent meg, nagy sikereket ért el és 14 díjat nyert a világon, ami széles körben ismerteti a zenekar nevét.

A Black Nail Cabaret jelenleg Londonban élő pop-noir duó, amely eredetileg Magyarországról származik. 2008-ban alakult, Árvai-Illés Emese (ének) és Árvai Krisztián (billentyűs hangszerek).

A zenekar eredetileg Sophie Tarral (billentyűs hangszerekkel) indult, aki 2016-ban távozott a zenekarból, hogy saját zenei projektjét folytathassa.

2018. május 8., kedd

20.00 KULTerdő: Simon, Boros, slam poetry, spoken word – Nagyerdei Víztorony

A Mielőtt megszólalsz Simon Márton és Boros Levente épp egy éve elkészült közös albuma, amely a slam poetry és a spoken word világába kalauzolja el a hallgatókat. Az első, titokban készült lemez izgalmasan hangolja össze egyrészről a dob és a furulya hangtartományait, másrészről a költészet és slam által kedvelt témákat. A következő KULTerdő bensőséges hangulatú koncertélményként teszi megismerhetővé ezt a kísérleti projektet. Simon Márton költő, slammer, a Dalok a magasföldszintről és a Polaroidok című kötetek népszerű szerzője, valamint a magyarországi slam poetry emblematikus alakja, Boros Levente pedig többek közt a The Qualitons, az Amoeba Band és a FIXI 4 tagja, aki számtalan egyéb formációban is szerepet vállalt már.

A kettőjük által alkotott formáció kísérleti utaztatásra hív, mesél, beavat, ritmust ad, elgondolkoztat, miközben végső soron szórakoztatni akar. Fotó: Bokor Krisztián