Különleges kiállítás a szerencsejáték-függőségről

Akt.:
Díjazottak
Díjazottak - © Fotó: Matey István
Debrecen – A szerencsejáték-függőség veszélyeire hívja fel a figyelmet az a különleges tárlat, mely csütörtökön délután nyílt meg a Fórum Debrecen Bevásárlóközpontban. Az alkotásokat az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. által 2014 márciusában Játék Határokkal címmel, diákoknak meghirdetett képzőművészeti pályázatra beérkezett 68 műből válogatták.

A kiállítás megnyitója a rendezvény díjkiosztója is volt, ahol Figeczky Tamás az Ökumenikus Segélyszervezet képviseletében elmondta: az alkotások nem csak a függőség veszélyeit mutatják be, hanem azt is, hogy vannak alternatív időtöltési lehetőségek.

– A szerencsejáték-függőség korunk kevéssé ismert, de igen súlyos veszélye, mely sokkal több embert érint mint általában gondoljuk, és egész családjuk életére kihat. Megelőzése és kezelése jelentős társadalmi kihívás – hangsúlyozta Gombos Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. igazgatóhelyettese.

Berényi András, a Debrecen Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a különböző függőségek gyakran együtt jelentkeznek. Elmondta, hogy a készülő debreceni drogstratégiában a viselkedési függőségeknek külön fejezetet szentelnek.

A kiállítás a földszinti, Vár utcai folyosón tekinthetők meg június 20-ig, s a közönségdíj odaítéléséhez várják a látogatók szavazatait.

HBN


Díjazottak

DMJV Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának különdíja: Tóth Dániel és Lakatos Nándor (Bárczi Gusztáv Ált Isk.), Pribék Dalma (Koós Károly Művészeti Szakközépiskola), Sepsi Vanda (Ady E. Gimnázium)16 év alattiak kategóriájában

3. helyezett: Nagy Olivér (Benedek Elek Ált Isk)
3. helyezett: Fülöp Elizabet (Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégium)
2. helyezett: Csató Ferenc (Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégium)
1. helyezett: Sándor Blanka (Lilla Téri Ált. Isk.)

16 év felettiek kategóriájában

3. helyezett: Kiss Ernő (Koós Károly Művészeti Szakközépiskola)
2. helyezett: Faragó Sándor (Koós Károly Művészeti Szakközépiskola)
1. helyezett: Beke Zita (Kossuth L. Gimnázium)

A legtöbb alkotást beküldő iskolák felkészítő tanárainak járó díj:

Kocsis Éva (EMMI Debreceni Javítóintézete)
Lakatosné Kozma Andrea (Benedek Elek Ált. Isk.)

A legkiemelkedőbb alkotásokat beküldő iskolák felkészítő tanárainak járó díj:

Toró József és Kohári Tibor (Koós Károly Művészeti Szakközépiskola)