Külön vitrinben

Év égén, esztendő elején se szeri, se száma a különböző szavazásoknak és díjátadóknak. Voksolhatunk az év sportolóira, csapataira, góljaira, vagy akár a szóban forgó időszak legnagyobb bakijaira is. Nem kivétel ez alól lapunk sem: a Napló Év Sportolója versenyt már sok éve nagy érdeklődés közepette rendezzük meg, amely egy ebéddel megspékelt díjátadó ünnepségben csúcsosodik ki. Tamás Nándor írása.

Mivel szavazásdömping van ilyenkor, akár azt is gondolhatnánk, hogy ezzel csökken a jelentősége egy-egy ilyen kezdeményezésnek. Ez azonban biztosan nem igaz a mi versenyünkre, ezt szerénytelenség nélkül állíthatjuk. Örömteli látni, ahogyan a saját sportágában világhírű hajdúnánási íjász, Mónus József és felesége, Mónusné Ruszin Anna Mária mögé felsorakoztak a földkerekség minden táján élő magyarok, és repítették őket az év legnépszerűbb sportolója címig. Elmondták, számukra ez az emberek szeretetének megnyilvánulása, bármilyen sikeres esztendőt tudhatnak is maguk mögött.

A szavazás lebonyolítása közben is folyamatosan jöttek az érdeklődő telefonok, e-mailek a sport szerelmeseitől, hogyan állnak a versenyben lévő kedvenceik.

Az uszonyosúszó-fenomént, Senánszky Petrát nem lehet azzal vádolni, hogy nem kapna elég elismerést, hiszen sokszoros világcsúcstartó, vb-arannyal büszkélkedő hölgyről van szó. Ennek ellenére Petra külön vitrinben tartja az évek folyamán begyűjtött Napló Év Sportolója díjakat. Mert a versenyzők, edzők számára fontos ez az elismerés, számunkra pedig fontosak ők, a mi példaképeink.

– Tamás Nándor –


Debrecen - Az elismerések erőt adhatnak a sportolóknak az embert próbáló időszakokban is. Ismét gazdára találtak az Év Sportolója elismerések, a legjobb és legnépszerűbb sportemberek, edzők és csapatok is megkapták a díjakat. A csütörtökön, a Hotel Óbester lovagtermében tartott ünnepségen előbb S...