Kulisszatitkokról ExperiDance történelmi tánc showja előtt Kisvárdán

Kulisszatitkokról ExperiDance történelmi tánc showja előtt Kisvárdán
A Honfoglalástól napjainkig szóló, történelmet idéző műsorban, félezer kosztüm, egyedi koreográfia, a lenyűgöző fénytechnika, fantasztikus zene és a fergeteges tánc nagyszerű élménnyel gazdagítja közönségét.

Ezeregyév címmel mutatja be az ExperiDance, Román Sándor tánctársulata február 24–én (szerdán) este hat órától a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házának színpadán történelmi tánc showját. Az egész estét betöltő műsorban a magyar történelmet mutatja be a társulat 21 képben.

A kulisszák mögé

Az előadás előtt az Arany János Tehetséggondozó Programjában résztvevő Sárospataki Árpád vezér Gimnázium és Kollégium, valamint a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulói a kulisszák mögé is betekinthetnek. A technikai ismeretek mellett, a kosztümtárat, az öltözői életet, a sminkelést stb. is megtekinthetik. Az idén jubiláló, 10 éves ExperiDance Tánctársulat az elmúlt 10 évben, több mint 1300 teltházas előadást megélt.

Az első kisvárdai fellépésük 2006. július 28–án volt az Ezeregyévvel. Most az ötödik alkalommal is az Ezeregyévet mutatják be. Jelenleg hat egész estét betöltő produkciójukkal járják az országot s a világot. A tánctársulat minden eszközzel azon dolgozott, és jelenleg is azon dolgozik, hogy életre hívott szellemi értékeit a nemzetközi és a magyar kultúra színpadán bemutatva, Magyarország országimázsának pozitív formálójává, a “Magyar tánc utazó nagykövetévé” válhasson.

Amit ők csinálnak, az egyedülálló Magyarországon. Román Sándor tánctársulata bejárták a fél világot, nemsokára a spanyol királyi párnak fognak táncolni. 10 éves fennállásuk óta meghódították a hazai és nemzetközi közönséget, amely egy felmérés szerint a világ tíz legjobb táncegyüttese közé avatta az ExperiDance-t. 

Felvételeink az Esszencia című műsoruk, 2008. július 11–ei, Kisvárdai Várszínpadi fellépésükön készült. 

– Vincze Péter –