Magyarország

2008.06.25. 11:25

A bringások megtartanák a kerékpárügyekért felelős miniszteri biztost

<p>Budapest - Nyílt levélben fordult kedden a Magyar Kerékpárosklub (MK) és több civil szervezet a közlekedési miniszterhez, hogy megtudja, Szabó Pál miért nem akarja megtartani a kerékpáros ügyekért felelős miniszteri biztos intézményét.</p>

A civilek arra kérik a tárcavezetőt, ismertesse velük a terveit, és indokolja meg, miért akar változtatni a kialakult rendszeren.

Bodor Ádám, a MK egyik legelső tagja 2005 ősze óta felel a kerékpáros ügyek felkarolásáért a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban. Ezalatt létrejött a Kerékpáros Magyarország program, kialakultak a fejlesztési tervek, megindult a pályáztatás, és 2007-ben már címzetten került pénz az ország költségvetésében kerékpáros célokra.

Ha a miniszteri biztos intézményének megszüntetésével a tárcavezető más, hatékonyabb módját keresi a munkának, a civilek "boldogan támogatják" azt - áll a levélben. Ha azonban azért, mert nem érzi az ügyet olyan fontosak, hogy ehhez külön vezetőre legyen szükség, a civilek arra kérik a minisztert, hogy nézze át, mennyi kiemelten fontos kerékpáros ügy van folyamatban a tárcánál.

Ezek közé tartozik egyebek mellett a Kerékpáros infrastruktúra-szabályozás (UME) felülvizsgálata, az Útpénztárból biztosított kerékpáros fejlesztési program, vagy a BringaSuli program - írja a Kerékpárosklub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!