Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.14. 14:45

Paradigma Fesztivál Ibrányban

<p>Ibrány - A rendezvény fő vonalát az ifjúsági-civil szakmai programok adták: együttműködések, hálózatok, civil bemutatkozások.</p>

Fiatalok jókedvétől hangos a hét végén Ibrány városa, illetve a a helyi művelődési ház, ugyanis most ötödik alkalommal rendezik meg a Kalamáris Ifjúsági Egyesület az Észak-alföldi Regoinális Ifjúsági Tanács támogatásával a regionális ifjúsági találkozót, vagyis a a Paradigma Fesztivált.

A szervezők célja az volt, hogy a részt vevő fiatalok, ifjúsági szervezetek minden őket érintő információhoz hozzájuthassanak, illetve, hogy teret kapjanak a minél nagyobb együttgondolkodáshoz. A rendezvény fő vonalát az ifjúsági-civil szakmai programok adják: együttműködések, hálózatok, civil bemutatkozások, civil filmek, fesztiválszervezés, ifjúsági média készítés. A kulturális és szabadidős programok tekintetében is bőséges volt a választék: kézműves foglalkozás, pontgyűjtő akció, sportolási lehetőség, tudományos filmek vetítése, zene.

A fesztivál keretében rendezte meg kihelyezett ülését Ibrányban az Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács. Mint Kovács Csaba, a szervezet elnöke lapunknak elmondta, pályázati kiírásokról döntött a tanács. Képzésekre, közösségépítésekre írt ki pályázatot a tanács, s az elnyerhető 24 millió forintra 95 darab pályázat érkezett a három megyéből. Tizenhét pályázatot formai hibák miatt kizártak, s a többi pályázat sorsáról döntött a tanács.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!