Külföldi sajtó Magyarországról – A European Voice a Klubrádió ügyéről

Brüsszel, 2012. augusztus 22., szerda (MTI) – Magyarországnak nem áll szándékában, hogy odafigyeljen a médiaszabadság javítását szorgalmazó EU-felszólításokra – írta a European Voice című, uniós ügyekkel foglalkozó brüsszeli lap szerdai számában a Klubrádió ügyéről szóló cikkében Lydia Gall, a Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet Balkánnal és Kelet-Európával foglalkozó kutatója.

A szerző szerint a legtöbb uniós országban ésszerű lenne elvárni az állami hatóságtól, hogy eleget tegyen egy világos bírósági döntésnek. “Nem így Magyarországon, ahol a médiaszabályozó hatóság kötelező bírósági döntéseket hagyott figyelmen kívül egy vezető független rádióállomással folytatott engedélyezési vitájában” – írta Gall.

A European Voice cikkírója emlékeztetett Neelie Kroes EU-biztos azon ígéretére, hogy az unió fel fog lépni Magyarországgal szemben, ha az nem tesz lépéseket a médiaszabadság helyzetének javítása érdekében, és nem hallgat az EU, valamint az Európa Tanács ajánlásaira. “Ennek eljött az ideje” – tette hozzá Lydia Gall.

MTI