Külföldi hallgatók segítik a gyermekgyógyászatot

Akt.:
Átadták adományukat a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói
Átadták adományukat a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ismét jelentős összeggel támogatja a klinikai gyermekgyógyászati intézetet a Kari Hallgatói Részönkormányzat, az International Student Union.

A szervezet egyébként a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata külföldi hallgatóit tömöríti. Egyik célja, hogy az International Food Day program révén évről évre megismertesse egymással az együtt tanuló, különböző kultúrájú hallgatókat ételeiken és szokásaikon keresztül, emellett a rendezvényen támogatást gyűjtsenek a beteg gyerekek számára. Ezen az eseményen az idén mintegy 860 ezer forint támogatás gyűlt össze, amelyet a szervezők a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

– Több éve hagyomány nálunk az International Food Day, melyhez mindig nagy segítséget kapunk magyar hallgatótársainktól. Az alapítványra azért esett a választásunk, mert orvosnak tanulunk, és úgy gondoljuk, hogy már tanulmányaink alatt is segítenünk kell, nemcsak a végzést követően. A beteg gyerekeknek pedig mindig szükségük van erre – fogalmazott Azeem J. Umar, az International Student Union képviselője.

HBN