Külföldi egységekkel gyakorlatoztak a magyar katonák

Külföldi egységekkel gyakorlatoztak a magyar katonák
© Fotó: Tischler Zoltán
Debrecen, Veszprém – A Brave Warrior 2018 elnevezésű gyakorlaton magyar, szlovák, horvát, amerikai és brit katonák hajtanak végre komplex és kollektív harcfeladatokat a Bakonyban – írja a bocskaidandar.hu.

A gyakorlatot október másodikán a média képviselői is megnézhették. A látottakról a MH 5. Bocskai István Lövészdandár oldalán is beszámoltak.

1000x66602Fotó: Tischler Zoltán

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka úgy nyilatkozott, hogy a gyakorlaton a katonáknak egy kevésbé bonyolult terepen kell begyakorolniuk azt, amit bármilyen helyzetben végre kell tudniuk hajtani. Véleménye szerint a magyar vezetésnek sikerült összekovácsolnia a nemzetközi alegységet, amely hatékonyan látja el az előírt feladatokat. Hozzátette a szövetségesek jelenléte nagyban segíti az MH Zászlóalj Harccsoport október közepén esedékes NATO-ellenőrzését is.

1000x66603Fotó: Tischler Zoltán

A parancsnok elmondta, a támadó feladat során az a katonáknak sikerült kiszorítaniuk az ellenséget a körleteikből. A látottak alapján pedig bízik benne, hogy az 1700 mért követelmény alapján ismét megkapják a harckész minősítést.