Külföldi egyetemek – Tüntettek a “CEU-s vircsaft” ellen

A CEU-s vircsaft elleni demonstráció! címmel meghirdetett tüntetés a Nyugati téren 2017. április 22-én.
A CEU-s vircsaft elleni demonstráció! címmel meghirdetett tüntetés a Nyugati téren 2017. április 22-én. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest – A CEU-s vircsaft elleni demonstráció elnevezéssel tartottak tüntetést szombat este a budapesti Nyugati téren. A mintegy száz résztvevő egyebek mellett azt követelte, hogy “Soros György és egyeteme” hagyja el Magyarországot.

Tián Pál, az Értünk Értetek Keresztény Mozgalom szóvivője a “nemzetellenes megmozduláscunami” ellen tiltakozva arról beszélt, hogy az egyetem melletti tüntetéseken “Budapest lakosságának öt százaléka hőbörög”, ráadásul a résztvevők zöme külföldi.

Hangsúlyozta, megmozdulásukkal nem Orbán Viktort támogatják, kormányváltást szeretnének, de jobbról, “békében és boldogan akarunk élni Magyarországon, magyarként”, és “nem akarjuk a liberális anarchiát”.

Bertha Szilvia, a mozgalom elnöke szerint a CEU-nál sokkal nagyobb problémák vannak az országban, így az emberek 99 százalékát nem érdekli ez a kérdés, hiszen milliók küzdenek a túlélésért.

A CEU-s vircsaft elleni demonstráció! címmel tüntetés a Nyu

MTI Fotó: Mohai Balázs

Poszpischek Tamás, a labdarúgó szurkolói csoportok szervezetének képviselője azt hangsúlyozta, nem szeretnék, ha túl sokáig, például a jövő évi választásokig tartana ez “a liberális Woodstock”, már csak azért sem, mert a CEU nem országos ügy.

A közösségi médiában hirdetett demonstráció kezdetén féltucatnyi, magyar és uniós zászlóval felszerelkezett ellentüntető jelent meg, de a két tábort a rendőrök elválasztották egymástól.

– MTI –