Külföldi egyetemek – Az államfői hivatal előtt tüntettek a törvény kihirdetése után

Külföldi egyetemek – Az államfői hivatal előtt tüntettek a törvény kihirdetése után
© Fotó: AFP / Attila Kisbenedek
Budapest – A Köztársasági Elnöki Hivatal előtt tüntettek hétfő késő este, miután Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, és az megjelent a Magyar Közlönyben.

A budapesti Sándor-palota előtti füves terület egy részét foglalták el a demonstrálók, az épület előtt rendőrsorfal állt.

A tüntetők bírálták az államfőt, amiért aláírta a múlt héten elfogadott jogszabályt, valamint kormányellenes jelszavakat kiabáltak.

HUNGARY-POLITICS-EDUCATION-LAW

Fotó: AFP / Attila Kisbenedek

Az MTI munkatársa a demonstrálók között látta Mécs Imre volt szabad demokrata, majd szocialista, és Szabó Szabolcs (Együtt) jelenlegi független országgyűlési képviselőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy spontán gyülekezés volt a hivatalnál, amelyet biztosítottak. Egy tüntetőt előállítottak – híradások szerint Gulyás Mártont -, mert festékes flakont dobott a rendőrök felé.

A demonstrálók nem sokkal éjfél előtt elvonultak a belvárosba.

– MTI –


Külföldi egyetemek – Aláírta az államfő a felsőoktatási törvény módosítását

Elrendelte az államfő a felsőoktatási törvény módosításának kihirdetését – áll Áder János köztársasági elnök nyilatkozatában, amelyet hétfőn küldött el hivatala az MTI-nek.

Külföldi egyetemek – A CEU nem ért egyet a törvény aláírásával és azonnali jogi lépéseket tervez

A Central European University (CEU) határozottan ellenzi Áder János köztársasági elnök azon döntését, hogy aláírta a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását – tájékoztatták hétfő esti közleményükben az MTI-t. Kiemelték: ennek megfelelően a CEU haladéktalanul élni fog minden rendelkezésre álló jogorvoslati eszközzel.

Külföldi egyetemek – Ellenzéki pártok bírálták az államfőt a törvénymódosítás aláírása miatt

Ellenzéki pártok bírálták Áder Jánost, miután az államfő hétfőn elrendelte a felsőoktatási törvény módosításának kihirdetését.