Küldjön hírt! – Zajlik az élet a vénkerti tornászoknál

Akt.:
Berki Krisztián a Vénkerti DSE tornászaival találkozott
Berki Krisztián a Vénkerti DSE tornászaival találkozott - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Nagyon nagy öröm és megtiszteltetés volt a tornászgyerekek és a szülők számára, hogy Berki Krisztián olimpiai bajnok eljött hozzánk és levezényelt egy gimnasztikát a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában.

Beszélgetett a gyerekekkel, és azt is elmondta, hogy a nagy eredményeket nem adják ingyen. Az esemény rendkívüli módon feldobott mindenkit, az egyetem részéről a díszvendégek is örömmel nyugtázták a látogatást.

A Vénkerti Diáksport Egyesület kiválóan teljesített a Magyar Torna Szövetség országos ranglistán: az utánpótlásban jelenleg az 5. helyen áll. Az összesítésben a fiú tornászok az országos ranglistán a 8. helyen vannak, 17 egyesület közül. Debrecenben a fiú torna évről évre szépen fejlődik. Magyar Diáksport Szövetség versenyrendszerében a 2001/2002-es tanév óta mostanáig tornában, gumiasztalon és akrobatikus tornában összesen 96 aranyérmet szereztek a diákolimpiai országos döntőkön.

– Vénkerti Diáksport Egyesület –


Minősítések

Elkészült 2016. évi egyesületi rangsort mellett a minősítést szerzett tornászok névsora is.

  • Arany: 1 fő: Dezső Norbert
  • Ezüst: 11 fő: Mozga Csaba, Bernáth Bence, Szabó Károly, Hamza Balázs, Tóth Dávid, Magyar Szabolcs, Kertész Bence, Hoczka Bence, Buzsik Máté, Cserháti Nagy Roland, Kiss Ákos
  • Bronz: 9 fő: Csige Mátyás, Fábián Bence, Széles Dániel, Barbócz Bence, Benedek Máté, Szabados Balázs, Csige József, Póta Zoltán, Parácsi Áron
  • Felkészítő edzők: Kaszás Péter, Szabó Norbert, Ladányi Zoltán és Lakatos István