Küldjön hírt! – Vörösmartysok a só nyomában

Akt.:
Küldjön hírt! – Vörösmartysok a só nyomában
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7.a osztálya felejthetetlen 4 napot tölthetett Erdélyben a Határtalanul pályázat keretében.

A tanulmányi kirándulás során bejártuk a híres sóbányákat, sós tavakat, forrásokat, sókiömléseket. Történelem, földrajz, irodalom és a vizuális kultúrából szerzett tanulmányaink is kézzelfoghatóvá, élményszerűvé váltak. Láthattuk Mátyás király szülőházát, koszorút helyezhettünk el Farkaslakán Tamási Áron sírjánál és Fehéregyházán Petőfi Sándor emlékszobránál. Felfedezhettük Bihar, Hargita, Maros és Kolozs megye nevezetességeit. A székelyszentléleki Benedek Fidél Általános Iskola hetedikeseivel megismerkedve betekintést nyertünk egy erdélyi magyar iskola életébe, kulturális és sportprogram keretében barátságok is kialakultak. Sok gyerek először lépte át az országhatárt, és juthatott el a történelmi Magyarország Békás-szorosban lévő határáig. Életre szóló élmény volt mindannyiunknak! Köszönjük Határtalanul!!!

– Molnárné Nagykaposi Andrea –
osztályfőnök, tanár0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés