Küldjön hírt! – Színpadra viszik Egri László művét

Hajdúszoboszló – A közelmúltban Fiatal Költők Kulturális Követe címet elnyerő művész Közösségi kóter című kisregényét kívánja színpadra vinni a kolozsvári Horizont Társulat. A fiatalokból álló színi csoport a regény bizonyos jeleneteit kiragadva próbál olyan életképeket megjeleníteni, amelyek hűen adják vissza az alkotás hangulatvilágát. A társulat a Kulturális Követ elismerés kapcsán figyelt fel Egri László munkásságára, azon belül a regény által képviselt komoly társadalomkritikai jellegzetességekre.

Egri László regénye 2014-ben jelent meg, azóta több irodalmi sikerlistán is az élen végzett. A kritikák pozitív hangvételben nyilatkoztak az írásműről.

A költő 1988-ban Nyírbátorban született, Pócspetriben és Debrecenben is lakott, jelenleg Hajdúszoboszlón él és alkot. Egri László Év Felfedezettje-díjas irodalmár, a Polikróm folyóirat alapító-főszerkesztője, a Cédrus-díj kurátora, a Kortárs Költő Liga elnöke, a Legbefolyásosabb fiatal írók TOP 10-es listájának tagja (2014), több művészeti kiállítás kezdeményezője és résztvevője. Történelmi témákban tudományos kutatásokat végez, több tanulmánya jelent már meg szaklapokban- írja a regiohir.hu.