Küldjön hírt! – Siker volt az újvárosi szociális szakmai nap

Küldjön hírt! – Siker volt az újvárosi szociális szakmai nap
© Fotó: Magánarchívum
Balmazújváros – A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ Szakmai napot szervezett április 05-én a Veres Péter Kulturális Központ színháztermében Házi segítségnyújtás és Családsegítő- és Gyermekjóléti Központok és Szolgáltatások témakörben a Kelet – Magyarországon működő szolgálatok részére.

Előadóink között köszönthettük többek között: Farkasné Farkas Gyöngyit a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Főigazgatóját, Bódy Évát Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Főosztályvezetőjét, Demény Attila Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Ellenőrzési osztály vezetőjét és társintézmények vezetőit. Célunk a szakmai nap megszervezésével, hogy a szakmai kapcsolatokat erősítsük a szolgálatok, intézmények, fenntartók között, illetve a hivatalos szervek között. Fontosnak tartjuk, a közös gondolkodást, a tapasztalatok átadását, a jó gyakorlatok bemutatását. A szakmai napon a szolgáltatók és az ellenőrző szervek együtt dolgoztak, gondolkodtak és kölcsönös segítséget nyújtottak egymás számára. A rendezvény során alkalom nyílt a kis és nagy településen működő intézményekből érkező szakemberek közötti párbeszédre, kapcsolatok kialakítására. Ezen a napon elindult ezen a területen egy nagy szakmai összefogás, melyet június hónapban Nyíregyháza település folytat és ad otthont egy újabb közös munkának. Ez volt a legfőbb cél, mely bizonyítja, hogy tovább épül a szakmai háló és összefogás.

A 470 regisztrált vendég és kísérőik zsúfolásig megtöltötték színháztermünket. A plenáris ülés előadásai után, a délutáni munkát 7 szekcióban folytatták. A felvetett témák közül kiemelnénk a szakmai támogatásokat, a nyilvántartások és ellenőrzési szempontok változásait, valamint az új médiafelület kialakítását. A szekció üléseken az NRSZH munkatársai igen érdekes gyakorlati feladatok megoldására ösztönözték a résztvevőket, akik így a jogszabályi változások kapcsán és a mindennapi munka során felvetődő kérdésekre kaphatták meg a válaszokat. Összességében elmondható és a nagy érdeklődés is azt mutatja, hogy a változások kapcsán szükség van a különböző területeken a folyamatos megerősítésre, párbeszédre.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak, az Emberi Erőforrások Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának, a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság munkatársainak és a civil szervezeteknek, önkormányzatoknak, hogy támogatták szakmai napunkat.

– Figéné Nádasdi Ágnes, intézményvezető –