Küldjön hírt! – Rajzpályázat és irodalmi verseny a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Akt.:
A gyerekek munka közben
A gyerekek munka közben - © Fotó: Tóthné Bulátkó Gabriella, Kovács Zsoltné
Debrecen – A Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában a Nemzeti Tehetség Program keretében támogatott „Árpád örökében” című országos történelem- és műveltségi vetélkedő döntőjének napján került sor az azonos címmel meghirdetett rajzpályázat és a „Történelem a számítógépen” című számítógépes rajz – és oklevéltervező pályázat eredményhirdetésére.


A pályázatokra készített mintegy 250 rajz készítői közül az eredményhirdetésen a legjobbak könyv-illetve tárgyjutalomban részesültek.

Az egyes kategóriák legjobbjai:

1. évfolyam: Nagy Dominik, Debreceni Benedek Elek Általános Iskola
2. évfolyam: Takács Barbara, Debreceni Benedek Elek Általános Iskola
3. évfolyam: Papp Veronika, Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI, Hajdúhadház
4. évfolyam: Beke József, Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI, Hajdúhadház
5. évfolyam: Sipos Henrietta, Debreceni Bocskai István Általános Iskola
Számítógépes rajz: Ugrai Andrea, Debreceni József Attila Ált. Iskola
Oklevél tervezése: Szathmári Nikolett, Kövy Sándor Ált. Iskola AMI

A műveltségi vetélkedő kísérőrendezvényeként került sor az alsó tagozatosok részére szervezett „Kalandozz velünk a könyvek birodalmában” című megyei irodalmi versenyre. A három hónapig tartó versenyben 10 iskola 20 csapata vett részt, a 3 írásbeli forduló után a legjobbak mérték össze tudásukat a kellemes hangulatú döntőn.

A díjátadás | Fotó: Tóthné Bulátkó Gabriella, Kovács Zsoltné A díjátadás | Fotó: Tóthné Bulátkó Gabriella, Kovács Zsoltné ©

A verseny keretében több irodalmi művel ismerkedtek meg a gyerekek, többek között: Benedek Elek: Hazánk története (Árpád tevékenysége), Nógrádi Gábor: Nézz rám mami, Geronimo Stilton: A nevem Stilton, Geronimo Stilton: El a mancsokkal, te sajtképű! című könyvekkel.

A verseny győztesei:

2. évfolyam: a debreceni Kölcsey Ferenc Ref. TK. Gyakorló Ált. Iskolája „Olvasó tigrisek” csapata.

3-4. évfolyam: a Derecskei Bocskai István Általános Iskola – Dobos Kitti, Dobos Ottilia, Dobos Odett összeállítású csapata

Gratulálunk a pályázaton díjazott valamennyi tanulónak és felkészítő tanárának, valamint az irodalmi vetélkedő győzteseinek, résztvevőinek és felkészítő tanáraiknak!

– Tóthné Bulátkó Gabriella, Kovács Zsoltné –