Küldjön hírt! – Rajtol a Debreceni Futókarnevál

Küldjön hírt! – Rajtol a Debreceni Futókarnevál
© Fotó: Olvasónktól
Debrecen – 2015. augusztus 22-én és 23-án a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület közösen megrendezi a IV. Debreceni Futókarnevált az Erdőspusztai Arborétumban.

A rendezvény első napán az „őrülteké” a főszerep, ahol több mint 32 kihívással szembesülnek a versenyzők egy 8,5 km hosszú pályán. Ilyen leküzdendő akadályok lesznek például a bálafutás, pokolkapuja, gumigalopp, labirintus, kígyóvágta, gumihegy, mocsárjárás vagy a vizes kaland. A versenyre feliratkozni lehet egyénileg és 4 fős csapatokban is. Az Őrült futás egy felejthetetlen élményben részesíti a nevezőket, hisz a futás lehetősége mellett egy hatalmas „játszóteret” is biztosít a felnőtteknek.

A második napon terepfutásban vehetnek részt a versenyzők, ahol a dimbes-dombos tájnak köszönhetően 100 méteres szintkülönbséget alakítottunk ki a pálya útvonalán. Három különböző kategóriában lehet regisztrálni: félmaraton (21,097 km), negyedmaraton (10,548 km) és minimaraton (5,247 km). A rajt mindkét nap 11 órakor indul.

Amatőr futóktól kezdve mindenkit várunk a hétvégi Futókarnevál különböző versenyeire, hiszen az akadályok és a különböző távok teljesíthetőek, ha megvan hozzá a kellő lelkesedés és kitartás. A versenyszámokat teljesítők emlékéremben részesülnek.

Emellett, az Arborétum területe az egész családnak kikapcsolódást nyújt, hiszen a gyerekek eltölthetnek pár órát a természetben, távol a városi zajtól. A terület megközelíthető autóval vagy busszal, de a sportosabbak kerékpárral is kijöhetnek, mivel mindössze 5 km-re található Debrecentől. A helyszínen forgalomkorlátozásra nem kell számítani.

További információ: www.dkmse.hu

– Tóthné Pánya Marianna –