Debrecen hírei

2018.06.19. 10:35

Így kezdték hetüket mentőink, rendőreink

Hajdú-Bihar - Lehasadt faágakkal és ittas sofőrökkel gyűlt meg a baja megyénk életmentőinek hétfőn.

Hajdú-Bihar - Lehasadt faágakkal és ittas sofőrökkel gyűlt meg a baja megyénk életmentőinek hétfőn.

Egy hatméteres ág szakadt le a debreceni Trombitás utcán egy fáról hétfőn, ami így a közúti forgalmat akadályozta. A tűzoltók dugólétráról láncfűrésszel levágták az ágat.

Hétfőn kora délután Balmazújvároson, a Kossuth téren egy tíz méter magas fa hat méteres ága lehasadt és a gyalogosforgalmat valamint a parkoló autókat veszélyeztette. A helyi lánglovagok itt is cselekedtek.

Szintén lehasadt faághoz vonultak a debreceni tűzoltók a Poroszlay útra. A járda mellett egy hat méteres ág tört le, majd a magasban fennakadt. A tűzoltók elhárították a bajt.

A rendőröknek a határátkelőhelyeken kellett több alkalommal helyt állni hétfőn. Elfogtak egy 28 román férfit az ártándi rendőrök 15 órakor, mert az általa vezetett autó műszaki érvényességét igazoló lapja hamis volt. Közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Pozitív értéket mutatott a szonda két román sofőrnél a nyírábrányi határátkelőhelyen hétfőn délelőtt.

Egyikük egy 47 éves férfi személygépkocsival, másikuk egy 26 éves férfi kisbusszal jelentkezett belépésre.

Szemtanúk jelentkezését várják a rend őrei egy június 14-i eset kapcsán. Reggel 7 óra körül Debrecenben, a Köntösgát soron, a Balmazújvárosi út felől közlekedett egy autós. A férfi a Bartók Béla utcánál figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát és összeütközött egy segédmotor-kerékpárossal. A baleset következtében a motoros súlyos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a baleset szemtanúit, illetve azokat, akik az eset körülményeiről információval rendelkeznek, jelentkezzenek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy tegyenek bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!