Küldjön hírt! – Nyelvparádé a Petőfi iskolában

Küldjön hírt! – Nyelvparádé a Petőfi iskolában
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Harmadik alkalommal, 130 résztvevővel, az idegen nyelvi tehetséggondozás keretében szervezte meg Nyelvparádé elnevezésű rendezvényét a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola.

Az intézmény célja, hogy a pedagógiai programja szerint tanulható angol és német nyelveken túlra irányítsa diákjai figyelmét.

A nagy érdeklődéssel kísért eseményen a bevezető előadást Dr. Maticsák Sándor egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Finnugor Nyelvtudományi Tanszékének vezetője tartotta Európa nyelveiről. A hallgatóságot lenyűgözte a történelmi, földrajzi, nyelvészeti, civilizációs érdekességeket átfogó bemutató információgazdagsága és humora.

A szekciókban a francia, olasz, kínai, finn, észt, orosz nyelv jellegzetességeivel és szépségeivel ismerkedhettek a tanulók. A foglalkozásokat egyetemi tanárok, hallgatók, illetve az általános iskola egykori diákjai vezették, újabb motivációt nyújtva a gyerekeknek az idegen nyelvek tanulásához.

– Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés