Küldjön hírt! – Megnyílt Kolozsváry Katalin festménykiállítása Nagykerekiben

Küldjön hírt! – Megnyílt Kolozsváry Katalin festménykiállítása Nagykerekiben
© Fotó: Olvasónktól
Nagykereki – A Nagykereki Községi Önkormányzat és a Tiszántúli Református Családok Egyesületének közös szervezésében a Nagykereki Bocskai Várkastélyban 2015. július 11-én „Sokszínűség és harmónia” címmel megnyílt Kolozsváry Katalin Holló László-díjas festőművész kiállítása.

A kiállítást Megyesi Károly, a Tiszántúli Református Családok Egyesületének elnöke nyitotta meg.

A rendezvényen köszönthettük Oláh József micskei költőt, akinek két saját alkotását hallgathatták meg Zsurka Éva (Nagykereki Bocskai Általános Iskola magyar szakos tanára) és Kerek Imre (Nagykereki Bocskai Általános Iskola 8. osztályos tanulója) előadásában. A műsorokat Farkas Kinga énekes-gitáros előadása, és Tóth Johanna zongorajátéka színesítette. Az előadások végén pedig a Nagykereki Bibliakörös gyerekek műsora szerzett meghitt perceket a látogatóknak.

Fotó: Olvasónktól Fotó: Olvasónktól ©

Néhány szó a festőművész munkásságáról Dr. Ujváry Zoltán professzor emeritus szavaival élve:

Műveiből mindig a sokszínűség és a harmónia sugárzik. Látványból indul ki, de sohasem azt ábrázolja, hanem a gondolatilag átfogalmazott és sűrített emlékeit vetíti a nézők elő. Fő profilja az akt-, amely a lélekről szól-, a táj ahol szenvedélyes ihletettségű élénk színeket használ. Megfigyelhető, hogy a virágok jelenléte fontos szerepet kap, mind a tájképekben, mind a csendéleti képeiben. A virágok mindig az életet jelképezik, azt a nőiességet, azt a lelkiséget sugallják, ami áthatja a művésznő egész művészetét, életszeretetének finom ragyogását. Kolozsváry Katalin művésznő figyelemre méltó tehetségű, változni és változtatni képes művész, aki tudását művészi ars poétikáját nem zárja üvegkalitkába, hanem tovább adja a hasonló felfogású, őt és technikáját elfogadó fiataloknak.

Az időszaki kiállítás 2015. augusztus 31-ig látogatható a Nagykereki Bocskai Várkastélyban (4127 Nagykereki, Bocskai tér 1.).

– Dávid Ildikó Tünde –