Küldjön hírt! – Kaotikus állapotok a Kinizsi iskolánál

Akt.:
Népszerű itt az átkelés, de nagyon veszélyes
Népszerű itt az átkelés, de nagyon veszélyes - © Forrás: Google Street View
Debrecen – Egy közlekedési anomáliára szeretném felhívni a figyelmüket – írja olvasónk.

Gyermekem a Kinizsi Pál Általános Iskolában kezdte meg ez évben a tanulmányait. Az iskola a Csapókerti Vasútállomástól pár percre található a Kinizsi utcában. A vasútállomás megközelítése, aki a Csapókert felől jön gépjárművel (több száz gyermek szüleit érinti), csak a Rába utca felől lehetséges. A Rába utcán lekanyarodva kénytelen az állomás mögött fájdalmasan meghúzódó Keresszegi utcán végig dübörögni lépésben, amely utca egy olyan ingoványos-gödrös földút, ami egy Tigris tanknak, vagy egy masszív traktornak meg se kottyanna, egy személygépkocsit viszont próbára tesz. A másik két út, a Keresszegi utca folytatása és a Kinizsi utca, ami ugyancsak az állomás felé visz (rendes, biztonságos aszfaltozott utak) mind a kettő egyirányúsítva van, érdekes módon mind a kettő a másik irányba. Sok szülő ezért, a Kurucz utca végén áll meg a kocsival (a kocsma előtt) és életveszélyes módon a drótkerítésen átgázolva átmegy a síneken sötétben, ködben, teljesen szabálytalanul, veszélyeztetve mind maga, mind gyermeke egészségét.Még írnék néhány keresetlen sort az iskola előtti parkolásról a Kinizsi utcán, ami a reggeli és a délutáni órákban kaotikus. Nincs rendes parkoló kialakítva, az utca nagyon szűk, a kocsik össze vissza megállnak a járdán, – elzárván ezzel az utat a gyalogosok elől -, és a gyermeket kimenekítik az autóból… Nem is beszélve a Kinizsi utca állapotáról, mely ugyan le van aszfaltozva, szerintem még a török hódoltság idején készült, és oly göröngyös, oly kátyús, mint a mogyorós csokoládé, de nem olyan finom.

Tűzoltás lehet eme problémahalmazra az illetékeseknek kis költséggel a Keresszegi utcát ellentétes irányba egyirányúsítani és a sínek mellett a kerítést lezárni. Nagyobb költségvetésű megoldás, ami ugyancsak sürgető, a Kinizsi utca újra aszfaltozása és rendes parkoló kialakítása az iskola előtt, illetve lehetne parkolókat kialakítani a Csapókerti állomásnál is.

Kérem az illetékes szerveket, hogy hallgattassék meg a nép panasza és kérem minél előbb tegyenek lépéseket a problémák megszüntetésére,azért hogy gyermekeinket biztonságban felneveljük.

– GT –